Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik o Crnadku: Nedorastao, skorojević, turbo izdajnik…

BiH

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas tvrdnju da predstavnici Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH „vrše nacionalnu izdaju RS“, jer Vijeće ministara BiH „nazivaju vladom“.

Posebno je optužio ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka da je nedavno na gostovanju u emisiji BBC-a nazvao Vijeće ministara BiH „vladom BiH“.

Dodik je danas iznio i optužbe lično na šefa bh.diplomatije da je „periferna ličnost“, „nedorastao“, „skorojević“, „prolazna karikatura u političkom životu“, „turbo izdajnik“…

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci, između ostalog, rekao da će „njega riješiti narod, a ne Crnadak“.

-Ako su spremni da vrše nacionalnu izdaju, kao što radi Crndak, rušeći Ustav i promovišući Vijeće ministara, koje nije vlada, u vladu BiH, sve što kažu o meni nije važno, ustvrdio je Dodik.

Za Savez za promjene je rekao da deset godina priča o nekim hapšenjima, a da se ništa ne dešava, te istakao da trebaju već jednom prestanu “s tom harangom“.

Pojašnjavajući šta znači njegova izjava da ide u konačni obračun s opozicijom u RS, Dodik je naveo „da to ne znači da će neko uzeti pušku, već da će se politički obračunati s nekima kao što je Crnadak te da želi da narodu ukaže na “izdaju koju vrši Savez za promjene svaki dan“.

Dodik je i za člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića rekao da nije želio da se zauzme da BiH ima stav ranije predlaganoj britanskoj rezoluciji o Srebrenici.

Za Ivanića je naveo da je “kukavica” i “kalkulant”.