BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik o potpisanom sporazumu: Čestitam Vučiću i Trumpu

04/09/2020

On je naglasio da ovaj sporazum vidi kao ogroman iskorak i izrazio nadu da će budućnost u tim odnosima biti manje obremenjena od prošlosti.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodika pozdravio je potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine i čestitao delegaciji Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na uspješnom dogovoru.

“Čestitam i predsjedniku SAD Donaldu Trumpu i njegovom timu koji je uspješno i bez ishitrenih poteza vodio ovaj proces i doveo ga do kraja”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je ovim sporazumom unapređena pozicija Srbije, a pred njenim građanima otvara se novo poglavlje koje će obilježiti brojni projekti od velikog značaja.

“Ekonomija, naravno, neće i ne može dati odgovore na otvorena politička pitanja između Beograda i Prištine, ali sigurno može pomoći da i ta pitanja budu rješavana u dosta drugačijoj atmosferi od ove koja je vladala godinama unazad”, istakao je član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da ovaj sporazum vidi kao ogroman iskorak i izrazio nadu da će budućnost u tim odnosima biti manje obremenjena od prošlosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas u Bijeloj kući, u prisustvu američkog predsjednika Donalda Trumpa, sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.