Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ni jedno, ni drugo

Dodik o statusu Srebrenice

dodik srebrenica
FOTO: rtrs

On je ustvrdio da su u Srebrenici privukli nekoliko važnih privrednih subjekata, riješili značajne komunalne probleme

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt, niti će izgubiti status opštine.

“Vlada Republike Srpske je u kontinuitetu pomagala Srebrenici i ona je jedan od najvećih donatora ovdje”. Izjavio je to Dodik novinarima tokom posjete Bratuncu.

On je ustvrdio da su u Srebrenici privukli nekoliko važnih privrednih subjekata, riješili značajne komunalne probleme.

“Gotovo da Srebrenica danas nema neke vidljiv i važan komunalni problem, nastavit ćemo da i dalje radimo“, smatra Dodik.

Nakon napisa u medijima, koji su se pojavili tokom posljednjih dana, stanovništvo nerazvijenih opština u Republici Srpskoj, poput Srebrenice, plaši se da će neke od njih biti ugašene, iako za to još uvijek nema zvanične inicijative.

U 2023. godini, na više od polovine teritorije (65%) entiteta RS, od 64 lokalne zajednice, 35 je izrazito siromašnih i nerazvijenih opština. U njima živi svega 206 hiljada stanovnika, što je manje od petine ukupne populacije u RS. Na istoku ovog entiteta dobar dio Podrinja, opštine Bratunac, Višegrad, Vlasenica, Rogatica i Han Pijesak su nerazvijene. Srebrenica spada među 15 izrazito nerazvijenih.