BiH

Dodik: Oni se ne ljute, već bjesne

10/10/2018

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da na izborima provedenim 7. oktobra nije bilo nikakve prevare, kao što tvrde iz Savaza za pobjedu, koji, kako je naveo, nisu izbor naroda, već gubitnici.

Kazao je da čim se proglase rezultati bit će formirana Vlada i Narodna skupština RS-a, pred kojom ima namjeru da položi zakletvu “srpskom narodu i RS”, prije nego što preuzme funkciju člana Predsjedništva BiH.

– Ko gubi, ima pravo da se ljuti – rekao je Dodik novinarima, nakon što se na njegov poziv na razgovore nisu odazvali kandidati Savaza za pobjedu za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, Vukota Govedarica i Mladen Ivanić.

– Oni se ne ljute, već bjesne. Mene raduje što u SDS-u ima važnih ljudi koji su nam čestitali pobjedu. Nisu nama problem izvorne političke vrijednosti SDS-a, već jedno u svemiru izgubljeno rukovodstvo koje je vodilo politiku mržnje i osveta… – ustvrdio je Dodik, dodajući da vjeruje u ljude koji su ostali principijelni u politici SDS-a, a ne u onu koju vode Govedarica i Mladen Bosić, “koji RS guraju u centralističku BiH”.

Savezu za pobjedu je poručio i da narod ne voli gubitnike te dodaje da će on doći na sastanak opozicije, ako ga pozovu.

– Nemam problema da pričam s bilo kim – dodao je Dodik i ponovo optužio američku ambasadoricu u BiH da se direktno miješa u izborni proces u BiH.

Kaže da, kada preuzme funkciju člana Predsjedništva BiH, osnovna politika će mu biti u interesu RS-a, a da ga ne interesuje destabilizacija, već mir i stabilnost u BiH.

SNSD, kako je dodao, radi na formiranju skupštinske većine, za koju imaju dovoljan broj glasova.

Dodik je najavio da neće surađivati s onima koji su radili protiv te koalicije, bez obzira na to da li su iz SNSD-a, DNS-a ili socijalista.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.