Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedništvo BiH

Dodik otkazao sastanak u Predsjedništvu BiH, možete li pogoditi zbog čega

dodik

Konsultacije u Predsjedništvu BiH trebalo je da počnu u 15 sati

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik otkazao je današanje konsultacije sa strankama o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH jer u svečanoj sali gdje je trebalo da bude održan sastanak nije postavljena zastava Republike Srpske.

Kako Srpskainfo saznaje, Dodik je jutros od službenika tražio da postave zastavu, ali to nije učinjeno zbog čega je otkazao sastanak.

Konsultacije u Predsjedništvu BiH trebalo je da počnu u 15 sati i na prvom sastanku trebalo je da razgovaraju članovi Predsjedništva Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Nakon toga na konsultacije kod predsjedavajućeg trebalo je da prisustvuju članovi Kolegijuma Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović, Borjana Krišto i Denis Zvizdić.

Podsjećamo da je Dodik uputio predstavnicima političkih partija zastupljenim u Predstavničkom domu BiH poziv na konsultacije o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Kako je obrazložio, nakon što je konstitutivna sjednica Predstavničkog doma BiH održana 6. decembra ove godine i u skladu sa Zakonom o Vijeća ministara koji propisuje rokove za donošenje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju prvog čovjeka Vijeća ministara, stvoreni su uslovi da Predsjedništvo BiH započne ove konsultacije.