Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radovan umjesto Željke

Dodik: SNSD će predložiti Viškovića za novog premijera RS-a

radovan višković biće mandatar
radovan-viskovic-snsd
Radovan Višković

Dodik je naglasio da Radovan Višković, osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ima i značajno iskustvo iz privrede

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da će ova stranka novoizabranoj predsjednici Republike Željki Cvijanović predložiti da mandatar za sastav nove Vlade RS bude Radovan Višković.

– Vjerujemo da će i naši koalicioni partneri podržati naš prijedlog da buduću Vladu RS vodi dugogodišnji funkcioner SNSD-a, potpredsjednik naše partije i šef poslaničke grupe SNSD-a u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše medijske spekulacije u vezi sa imenom budućeg mandatara za sastav nove Vlade.

Dodik je naglasio da Radovan Višković, osim političkog staža kroz tri mandata u NSRS, ima i značajno iskustvo iz privrede. Trenutno obavlja dužnost izvršnog sekretara za saobraćaj u kompaniji “Boksit” Milići. A to je, kako je rekao, SNSD također imao na umu odlučujući o imenu budućeg mandatara.

“Biće to kadar iz SNSD-a koji može da okupi ljude. Kadar koji može aktivno da nastavi da radi na zadacima koje smo radili u prethodnom periodu. To će ime biti saopšteno kada za to budu stvorene pretpostavke, više formalne”, izjavila je jučer aktuelna premijerka Željka Cvijanović.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja. Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.