Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

entitetski predsjednik

Dodik: Ovo je bio moj odgovor Evropljanima koji su me u Beču pitali o Putinu

milorad dodik
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

On je istakao da je na panelu ponovio i stav da u Republici Srpskoj očekuju da “nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda BiH odu strane sudije”

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da je austrijske novinare koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču više interesovao njegov odnos sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nego evropski put BiH, što je bila tema diskusije, ali da im je prenio jasan stav da “RS i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti”.

“Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Evropljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju. Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču”, naveo je Dodik na Instagramu.

On je istakao da je na panelu ponovio i stav da u Republici Srpskoj očekuju da “nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda BiH odu strane sudije”.

“Tokom sedmice održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač sa EU treba da bude iz Republike Srpske”, naveo je Dodik.