Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Pavić ima pravo na mišljenje, koalicija jedinstvena

BiH

Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da svako ima pravo na mišljenje, komentirajući stav lidera DNS-a Marka Pavića da ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić treba da podnese ostavku, nakon dešavanja u vezi s Rudnikom “Ljubija” Prijedor.

-Svako ima pravo na svoje stavove. Čut ćemo i druge – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Jučer je, kaže, razgovarao s predsjednikom DNS-a Markom Pavićem i ni DNS neće prihvatiti inicijativu opozicije u RS-u da se na dnevni red Narodne skupštine RS-a 31. maja stavi tačka o izglasavanju nepovjerenja Vladi RS-a.

-Tako da mi globalno u koalicinom bloku nemamo nikakvih problema. Vjerovato je malo više naelektrisana atmosfera između Pavića i Đokića i to će proći – dodao je Dodik.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je u Prijedoru da očekuje da ministar industrije energetike i rudarstva Petar Đokić (SPRS) podnese ostavku na ovu funkciju.

Komentirajući odluku Narodne skupštine u vezi s Vladinom odlukom o prodaji prijedorskog Rudnika željezne rude “Ljubija”, Pavić je na konferenciji za novinare rekao da bi ministar Đokić trebalo da razmišlja o ostavci, umjesto što kritikuje odluku parlamenta da se ne proda državni kapital u tom preduzeću.

Đokić je predsjednik Socijalističke partije, koja je dio vladajuće koalicije u RS-u, zajedno sa SNSD-om i DNS-om.