Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik pisao Trumpu: BiH nema svoj dan državnosti

Dodik je rekao i da srpski narod nema povjerenja u NATO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je danas od predsjednika SAD Donalda Trumpa dobio čestitku u kojoj mu čestita “dan državnosti BiH” 25. novembar, te da mu je odgovorio da BiH nema svoj dan državnosti.

“Napisao sam mu pismo da to nije moj dan državnosti, da BiH nikad nije usvojila taj datum, i da je to stvar spekulacija njegovih saradnika, koji ga nisu obavijestili o činjenici da Srbi i Republika Srpska nikada nisu pristali na taj dan i da BiH nema svoj dan državnosti”, izjavio je Dodik na konferenciji za novinare u Sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naveo i da mu je Trump poželio uspješan put u euroatlantske integracije, na šta mu je odgovorio da se može pričati o evropskim integracijama, ali ne i o NATO.

“Tu postoje razne spekulacije toga tipa. Ja ću samo jedno reći: odluka o pristupanju NATO nije donesena, to je laž. Pitajete američku ambasadorku je li donesena. Donesene su neke odluke o procedurama saradnje sa NATO, ali o odluka o NATO nije i neće biti donesena”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao i da srpski narod nema povjerenja u NATO.

“Mi smo povrijeđeni i bombama pogođeni u bombardovanju od NATO-a”, napomenuo je Dodik.