Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Policija da poduzme sve mjere kako bi priveli Radišića

dodik milorad nova

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je da policija RS-a da preduzme sve mjere da bi se priveo pravdi odbjegli Mile Radišić, kao i da poreski organi provjere finansijsko poslovanje firme tog odbjeglog banjalučkog biznismena.

Dodik je na pres-konferenciji u Banjoj Luci pozvao policiju da kroz regionalnu saradnju sve oni koji izbjegavaju izvršenje kazne privede pravdi.

– Tu prije svega mislim da Radišića. Tražim od policije da to uradi – rekao je Dodik.

Mile Radišić, vlasnik firme „Grand trade“ i bivši većinski akcionar Medicinske elektronike, pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora, ali je pobjegao iz BiH.

Nedavno je objavljen navodni audio-snimak njegove ispovjesti o kriminalnim radnjama pojedinaca u vlasti RS. Također, navodno postoji i drugi audio snimak na kojem se čuju detalji o izgradnji zgrade “Grand trejd” u Banjoj Luci, gdje Radišić otkriva da je cijela “operacija” izvedena preko Građeviskog preduzeća “Krajina” i da je Dodik u izgradnju te zgrade uložio 15 miliona KM.

Prema njegovom kazivanju, to je urađeno tako što je Radišić osobama bliskim Dodiku prodao građevinsko zemljište u vrijednosti 15 miliona KM, a koje je prethodno kupio za 100 hiljada KM.

Istovremeno, sinoć je RTRS objavio izjavu Gorana Suvare, osobe sa potjernice u RS, koji tvrdi da mu je SDS platio 50.000 eura da tajno snimi kontroverznog banjalučkog biznismena Mileta Radišića i navede ga da govori o umiješanosti vrha vlasti RS u korupciju.