BiH

O Pelješkom mostu

Dodik: Ponovo ću pokrenuti vitalni interes ako bude potrebe

20/07/2019

Dodik ističe da nije protiv toga da se sa Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će članovi Predsjedništva BiH iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda vjerovatno pokušati da nađu način da izvrgnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman da svaki put to pitanje vrati u NSRS.

“Oni će pokušati da kreiraju vjerovatno neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik ističe da nije protiv toga da se sa Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako i da se cjelovito rješava pitanje odnosa sa Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i sva druga pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica EU.

“Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina”, rekao je Dodik.

On ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH – Narodna skupština Republike Srpske i da želi da afirmiše njenu ulogu.

Dodik poručuje da će opet pokrenuti vitalni interes ukoliko ponovo bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke u vezi sa Pelješkim mostom.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.