Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potegao vitalni

Dodik ponovo zatražio posebnu sjednicu NSRS

Sarajevo: Održana redovna sjednica Predsjedništva BiH
23.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Redovna sjednica Predsjednisva BiH. Milorad Dodik Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Po Ustavu BiH, Narodna skupština RS razmatra Izjavu člana Predsjedništva BiH i ukoliko je potvrdi dvotrećinskom većinom, kako navode iz NSRS-a, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će održana sutra na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik je zatražio da se NSRS izjasni o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 8. juna.

Ovu odluku Dodik je proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

Po Ustavu BiH, Narodna skupština RS razmatra Izjavu člana Predsjedništva BiH i ukoliko je potvrdi dvotrećinskom većinom, kako navode iz NSRS-a, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.