Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik poručio iz Beograda: Bošnjaci su se malo zaigrali

Београд – Србија – Република Српска

On je istakao da su Bošnjaci počeli to da osporavaju, pa su tako osporili i imenovanje ministra kojeg predlaže Republika Srpska i na taj način uveli jednu novu praksu koja nije dobra

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da sva imenovanja na nivou BiH treba staviti na dnevni red, jer bez toga neće moći da se razmatra imenovanje bilo kog ministra.

“Dok se ne riješe prethodna već započeta i proceduralno završena imenovanja, kao što je direktor SIPA-e i RAK-a, nema ništa od drugih imenovanja. Tek kada se završe ta imenovanja mogu se razmatrati i ostala”, izjavio je Dodik novinarima u Beogradu.

On je ocijenio da su se Bošnjaci očigledno politički malo zaigrali.

“Oni su prvo bespotrebno gotovo godinu dana odgađali formiranje Vijeća ministara, a kada su došla na dnevni red imenovanja onda su urušili raniji dogovor da se ne osporava ono što predloži jedan konstitutivni narod, odnosno njegovi politički predstavnici”, podsjetio je Dodik.

On je istakao da su Bošnjaci počeli to da osporavaju, pa su tako osporili i imenovanje ministra kojeg predlaže Republika Srpska i na taj način uveli jednu novu praksu koja nije dobra.

“Oni će time samo da naprave probleme, da i onako složene odnose u pogledu imenovanja još više isproblematizuju. Ali oni su to birali, oni smatraju da imaju ekskluzivno pravo da se tako ponašaju, a možda ih stigne baš tako nešto slično”, naglasio je Dodik, koji je lider SNSD-a.