BiH

član predsjedništva bih

Dodik: Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj da shvate ozbiljnost situacije

23/09/2021

Komentarišući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo RS, Dodik je ocijenio da se briselske diplomate uvijek nešto žure i "guraju svoje"

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) na sjednici u Mostaru u četvrtak, 23. septembra, donio je odluku kojom Zakon o šumama kojeg je usvojila Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (NSRS) nije u skladu sa Ustavom BiH, potvrdio je Zvonko Mijan, registar Ustavnog suda BiH.

“Utvrdili smo da pojedine odredbe zakona o šumama RS nisu u skladu sa Ustavom BiH. Postupili smo kao i po ranijim odlukama o državnoj imovini koje je sud donosio”, rekao je Mijan.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je danas, povodom te odluke, pozvao “da svi donosioci odluka u Narodnoj skupštini Republike Srpske ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma”.

“Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj da shvate ozbiljnost situacije, a one koji donose odluke da se okupimo i idemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske i da sve što je van Ustava poništimo u Republici Srpskoj, da kažemo da hoćemo da prihvatimo dejtonsku BiH”, rekao je Dodik.

Komentarišući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo RS, Dodik je ocijenio da se briselske diplomate uvijek nešto žure i “guraju svoje”.

“Uvijek su u svim preporukama koje smo imali do sada iz EU, uvijek je to bilo ono što smo mogli da čujemo ranije u Sarajevu da je naznačeno da će baš tako biti i taj zahtjev da nam ispostave. Nemojte vi da nam pravite zemlju. U toj BiH mi nećemo da budemo”, rekao je Dodik.

On je poručio “da Republiku Srpsku ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja, koji bi donosio neke odluke”.

“Vidik da danas piše neko pismo kako će nešto da traži. Šta on ima sa platama, šta on im s tim stvarima. Neka to rješava u svojoj zemlji, a ne kod nas”, rekao je Dodik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.