Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Pozvat ću Srbe u Americi da glasaju za Trumpa

milorad dodik 44

Smatra da je Trump realan, racionalan političar i veliki lider koji je Americi vratio ekonomsku stabilnost i koji ima najveći rast popularnosti u SAD

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će pozvati Srbe u Americi da na sljedećim izborima glasaju za aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa.

Dodik je rekao da u kontinuitetu podržava Trumpa i da smatra da je Trump realan, racionalan političar i veliki lider koji je Americi vratio ekonomsku stabilnost i koji ima najveći rast popularnosti u SAD.

“Bez obzira što trpim posljedice zbog podrške njemu i što mi je američka administracija, sa kojom i on sam ima probleme, uvela sankcije, mislim da je dobro da on ponovo pobijedi na izborima. Kad dođe vrijeme poslaću poruku svim Srbima koji imaju pravo glasa u Americi i kojima je važno šta ja kažem, da glasaju za Trumpa”, izjavio je Dodik za beogradski list “Danas”.

Na pitanje da prokomentariše značaj susreta poput onog koji je imala predsjednica RS-a Željka Cvijanović nedavno sa zvaničnicom SAD Lorom Kuper, Dodik je rekao da je nesumnjivo važno da se predstavnici Republike Srpske sreću sa važnim ljudima američke administracije i da mogu da iznesu svoje stavove.

On je istakao da to samo govori o novom pristupu prema kojem novi članovi američke administracije pokušavaju da što više slušaju, umjesto da ne slušajući nikoga i nameću svoja rješenja, kako je to činila stara administracija.

“Zato me raduju takvi sastanci i podržavam ih”, istakao je Dodik.