BiH

"BiH je podijeljena"

Dodik prokomentarisao proteste ispred OHR-a

26/07/2022
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Upitan da prokomentariše jučerašnje proteste građana ispred OHR-a koji su došli da se suprotstave najavljenim odlukama Christiana Schmidta o izmjeni Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, Dodik je rekao da je "BiH podijeljena"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je agenciji Srna da “ne postoji ništa što bi se moglo uraditi da se BiH ujedini, pa karikaturalno zvuče priče o podjelama koje bi nastupile nekom odlukom Ureda visokog predstavnika (OHR)”.

Upitan da prokomentariše jučerašnje proteste građana ispred OHR-a koji su došli da se suprotstave najavljenim odlukama Christiana Schmidta o izmjeni Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, Dodik je rekao da je “BiH podijeljena”.

– I to je jasno svima osim onima koji u priči o jedinstvu vide svoj koncept života u BiH u kojem se pita jedan narod, a majorizuju ostala dva. Da od početka nisu zagovarali BiH kao zemlju muslimana, a nas ostale gledali tu samo dok prirodni priraštaj ne uradi svoje, vjerovatno danas ne bi protestovali, lažno se predstavljajući da su tu u ime svih – poručio je Dodik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.