Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: RS se mora prihvatiti sa svim njenim pravima ili neće biti ni BiH

dodik-nato

Dodik je upozorio da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, ustvari rizikuju njeno postojanje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da se u BiH mora prihvatiti Republika Srpska, sa svim njenim ustavnim pravima, ili neće biti ni BiH.

“Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako”, istakao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je upozorio da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, ustvari rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

On je napomenuo da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsjetivši da je formirana samo “karikatura koja se zove Predstavnički dom, kao i Dom naroda”, koji takođe ne funkcionišu u punom kapacitetu.

Dodik je dodao da BiH nema usvojen budžet, da funkcioniše privremeno finansiranje, kao i da su početkom sljedeće sedmice potrebne nove odluke o tome, a pitanje je da li će one moći da budu donesene.

Zbog toga bi, ističe Dodik, moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, od kojih su mnogi u kreditima…

“Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti”, poručio je Dodik.