Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lider SNSD-a

Dodik: Šaljemo 1.000 vakcina da pomognemo građanima Mostara, prije svega našim ljudima

Dodik: Schmidt zbog Rezolucije NS RS neće biti visoki predstavnik
26.03.2021., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Predsjednik SNSD-a i predsjedavajuci Predsjednistva BiH, Milorad Dodik, na danasnjem sastanku sa Nedeljkom Cubrilovicem, predsjednikom Narodne skupstine Republike Srpske i stranke DEMOS, je rekao da Christian Schmidt nece biti izabran za novog Visokog predstavnika u BiH, jer to sprijecava usvojena Rezolucija Narodne skupstine RS. Dodik je naglasio je da su svi dosadasnji visoki predstavnici, osim Carl Bildta, bili imenovani protuzakonito na insistiranje SAD i EU. On je naglasio da nezakonito postupanje i kad je u pitanju uloga Ustavnog suda BiH pokazuje da BiH ne moze opstati kao drzava, i da se mora raspasti. Obojica lidera stranaka su potvrdili zajednicko djelovanje i dobre odnose, usprkos nedavnim medijskim natpisima iz Srbije gdje se visokopozicionirani duznosnici DEMOS-a povezuju sa kriminalnom grupom Velje Belivuka koji je nedavno uhapsen u Beogradu. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Moram naglasiti da su navedenom vakcinom vakcinisani građani Mostara bez obzira na nacionalnost, te dio medicinskih radnika Univerzitetske kliničke bolnice Mostar – rekla je Đurasović

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će Republika Srpska Mostaru donirati još 1.000 vakcina Sputnik V.

– Mi smo ranije iz Republike Srpske poslali 500 vakcina Sputnik. Sada smo dogovorili još 1.000 sa željom da pomognemo građanima Mostara, prije svega, našim ljudima – naveo je Dodik nakon sastanka sa rukovodstvom SNSD-a Mostar.

Doktor u Domu zdravlja Mostar Sanja Đurasović zahvalila je Dodiku na brzi i ljubavi prema građanima Mostara.

– U proteklim danima u Mostaru je 500 građana vakcinisano vakcinom Sputnik koju je našem gradu donirala Republika Srpska. Moram naglasiti da su navedenom vakcinom vakcinisani građani Mostara bez obzira na nacionalnost, te dio medicinskih radnika Univerzitetske kliničke bolnice Mostar – rekla je Đurasović.

Ona je navela da su dodatne doze vakcina velika pomoć, jer ih u Mostaru trenutno nema.

– U Mostaru je velika zainteresovanost za ovu vakcinu, te smo se odlučili da ponovo zatražimo donaciju vakcine Sputnjik – dodala je Đurasovićeva.