BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Schmidt se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, rasipa neki optimizam

31/07/2021

Dodik je upitao kakve veze ima visoki predstavnik sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se Christian Schmidt lažno predstavlja kao visoki predstavnik, jer on to nije, prenosi Srna.

“Ono što Schmidt ovdje promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika.

Vidim da se Christian Schmidt rasipa nekim optimizimom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Schmidt najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti”, istakao je Dodik u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” koji će biti objavljen sutra.

Dodik je upitao kakve veze ima visoki predstavnik sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

“To su gluposti, čak ni Paddy Ashdown nije ulazi u to, pa sad dolazi Schmidt da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Schmidt nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvijek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignorišu ozbiljne napretke ovdje koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji”, naglasio je Dodik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.