Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik rs

Dodik se oglasio nakon što je Schmidt suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS

dodik pixsell

Schmidt je danas suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini entiteta Republika Srpska koji je na snagu trebao stupiti sutra

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom je poništio Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Dodik je izjavio da “Christian Schmidt nije visoki predstavnik, i da to nije samo stav Republike Srpske, već i dvije stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a, koje je trebalo da potvrdi njegovo imenovanje a nije”.

“Danas u Sarajevu, s pravnog stanovišta nije se dogodilo ništa. Republika Srpska je usvojila Zakon o nepokretnoj imovini koji ostaje na snazi. Odluke i legalno biranih visokih predstavnika se ne objavljuju u Službenom glasniku Republike Srpske. Ne može se svaki putnik namjernik miješati u unutrašnja pitanja BiH i Republike Srpske”, istakao je Dodik u izjavi za Srnu reagujući na odluku visokog predstavnika da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini.

Schmidt je danas suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini entiteta Republika Srpska koji je na snagu trebao stupiti sutra.