Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik stigao na Trg Krajine: Miting počeo veličanjem Karadžića i Mladića

dodik stize

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka ovog bh. entiteta Željka Cvijanović stigli su do Trga Krajine gdje su okupljene pristalice vlasti u RS-u, partija SNSD, DNS i SP, javlja Anadolu Agency (AA).

Prisutni su ga pozdravili aplauzom pokušavajući da se rukuju sa njim.

Intoniranjem himne “Moja Republika” na Trgu Krajine u Banjaluci počeo je miting vladajuće koalicije pod nazivom “Srcem za Srpsku – Stop izdaji!”.

Mitingu prisustvuju ministri u Vladi Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini, delegati u parlamentu BiH, visoki funkcioneri stranaka vladajuće koalicije, kao i sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić. Miting je počeo veličanjem bivših lidera bosanski Srba osuđenih i osumnjičenih za najteže ratne zločine, Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

[yuzo_related]

Predsjednik Srpske Dodik, premijer Cvijanović i visoki funkcioneri SNSD-a došli su na Trg Krajine iz Palate Srpske.

Građani okupljeni na Trgu Krajine u Banjaluci nose transparente “Milorad Dodik čuva Republiku Srpsku”, “Volimo Republiku Srpsku”, “Srcem za Republiku Srpsku”, “Očuvaćemo Srpsku”.

Trenutno je na Trgu Krajine prema tvrdnjama agencije Srna (pod kontrolom vlasti) više od 35.000 ljudi, dok ostali mediji iz RS-a tvrde da se u centru grada skupilo tek oko 10.000 ljudi.

U Banjaluci je danas tokom većeg dijela dana obustavljen saobraćaj u širem centru grada zbog održavanja mitinga vladajuće koalicije na Trgu Krajine i protesta opozicije u Parku “Mladen Stojanović”.

Više od 2.000 policajaca obezbjeđuje današnja dva skupa.