BiH

RS

Dodik: Svi koji se ne budu pridržavali mjera bit će rigorozno kažnjeni i zatvoreni

25/10/2020

On je napomenuo da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom biće veoma teško obezbijediti smještajne kapacitete.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije biti razmatrana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i mogućnost zatvaranja škola.

– Ako takva odluka bude donesena, biće to isključivo na period od sedam dana – rekao je Dodik.

On je ocijenio da je epidemiološka situacija teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora.

– U Banjaluci funkcioniše kovid bolnica, potrebno je da se obezbijedi još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti – rekao je Dodik u Čelincu.

Dodik je naglasio da je u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci od jutros primljeno 30 novozaraženih virusom korona, te da najviše mladih i srednje generacije oboljelo od kovida 19.

On je napomenuo da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom biće veoma teško obezbijediti smještajne kapacitete.

Istakao je da sve ukazuje na to da je potrebno apelovati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje korona virusa.

Građanima je poručio da se nose zaštitne maske, drže distancu i ličnu higijenu, te smanje kontake i okupljanja.

Na pitanje da li je zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih privrednih subjekata po ugledu na neke evropske zemlje, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biti rigorozno kažnjeni i zatvoreni.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.