Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na obilježavanju proboja koridora

Dodik u Modriči: Poginulo je više od 400 naših boraca, ali smo pokazalu odlučnost

dodik modrica

“Poginulo je više od 400 naših boraca, ali je bitka pokazala odlučnost i želju da se ide do kraja i pobjedi”, rekao je Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na Dugoj Njivi kod Modriče, gdje je obilježeno 27 godina od proboja “Koridora života”, da je Republika Srpska zahvalna svima koji su dali živote za njenu slobodu.

“Danas RS čini sve da bude stabilna i razvijena. To je najbolji način da se odužimo onima koji su za nju dali živote, ali i onima koji danas žive u njoj i u nju imaju vjeru”, rekao je Dodik novinarima.

On je ocijenio da je operacija proboja koridora bila veličanstvena bitka za slobodu Srba na ovim prostorima, te da sloboda Srba i RS nema cijenu.

“Ona će biti odsudno branjena na političkom nivou u interesu svih njenih stanovnika koji svoju budućnost vide ovdje”, rekao je Dodik.

On je naveo da su u ovoj operaciji učestvovale najbolje jedinice Vojske RS koje su uspjele u namjeri da spoje zapadni i istočni dio RS, a i dalje prema Srbiji.

“To je dokaz da niko nije mogao da spriječi našu povezanost sa maticom Srbijom. Neprijatelji to i danas pokušavaju ali neće uspjeti”, rekao je Dodik i dodao da je važno obilježavati dane borbe Srba na ovim prostorima za slobodu.

“Poginulo je više od 400 naših boraca, ali je bitka pokazala odlučnost i želju da se ide do kraja i pobjedi”, rekao je Dodik.

“Dok imamo povjerenja u institucije, imaćemo RS. Niko nije važan personalno, važno je da narod zna i hoće. Neka žive Srbi, Srpska i Srbija i Srpska pravoslavna crkva. Ne smijemo odustati od Srpske i moramo je više voljeti”, rekao je Dodik.