Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: U RS-u se narod pita, a ne stranci

dodik brcko

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras Srni da je visoki predstavnik Valentin Inzko u službi muslimanske politike u BiH i da nikome nije iznenađenje šta god rekao.

“Ako ima imalo poštenja i korektnosti i ako iko ovdje želi da bude pravičan onda bi morao reći da je igranje vatrom ovo što je urađeno putem pritisaka na Ustavni sud i odluke stranaca, a ne nešto drugo”, rekao je Dodik komentarišući Inzkovu tvrdnju da se predsjednik Srpske “igra vatrom” ukoliko ne namjerava da odustane od referenduma o Danu Republike.

Komentarišući posljednje izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o referendumu, predsjednik Srpske je poručio da nema srednjeg puta.

“Republika Srpska je svetinja i za 9. januara, nema kompromisa”, poručio je predsjednik Srpske.

Dodik je o referendumu govorio i na predizbornom skupu SNSD-a u Loparama, gdje je građanima poručio da je Republika Srpska sigurna i pozvao ih da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike.

“Naše pobjede su pobjede na izborima i na glasanju, zato moramo biti okupljeni da izađemo na izbore i glasamo i da glasamo na referendumu, jer treba nam snaga, meni i svim drugim političarima, da možemo da kažemo – narod je glasao, ovdje se narod pita, a ne stranci”, poručio je Dodik.

On je naglasio da Srpska želi da bude dio svijeta, ali ne i da zemljom upravljaju stranci.

“Branimo svetinju srpskog naroda, naš način života, jezik, pismo, vjeru i krsnu slavu, uvjereni da nikome ne smetaju, jer mi to nikome ne branimo, želimo da Republika Srpska bude dobra za sve, ali niko Srpskom neće upravljati iz Sarajeva”, kaže Dodik.