Drugačiji glas iz RS-a

“Dodik u Teheranu bio je bh. patriota, nije mu smetao Šefik, niti ‘arlaukanje’ hodža”

dodik dzaferovic

Već dva dana Fabrika mržnje, laži i zla zvana RTRS, te njen drugi kanal zvani ATV, u stopu prate Dodika

RTRS ne prati aktivnosti srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića jer je on entitetski javni servis Republike Srpske, a o radu članova Predsjedništva BiH treba da izvještava BHRT!

Ovako su čelnici RTRS-a pravdali činjenicu da su uglavnom ignorisali, ili puno češće žestoko napadali prethodnog srpskog člana Predsjedništva BiH i druge srpske predstavnike u BiH u protekle četiri godine, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Već dva dana Fabrika mržnje, laži i zla zvana RTRS, te njen drugi kanal zvani ATV, u stopu prate Dodika i satima uživo pratnje njegove nastupe. Više je Dodik bio na RTRS-a danas, prvog radnog dana u Teheranu, tj Sarajevu, nego Ivanić u protekle četiri godine.

Biće jako zanimljivo vidjeti kako će Kerber Siniša Mihailović, Nada Veletić i ostali čelnici RTRS-a pravdati nagli veliki zaokret i ogromno interesovanje koje će pokazati za rad Predsjedništva BiH.

Iako je najavljivao da neće ići u Teheran jer ima previše džamija, kako je po glavnog gradu Irana uporno nazivao Sarajevo, i da će se preko video-linkova uključivati na sjednice Predsjedništva, Dodik je svečano položio zakletvu u zgradi Predsjedništva BiH, pružio ruku i srdačno se ophodio prema Šefiku Džaferoviću.

Ne samo da nije kao Košarac i poslanici SNSD-a napustio sjednicu zbog Šefika, i da nigdje nije pomenuo ratne zločine i stradanju Srba na Vozući, već tokom svečanosti nigdje nije bilo srpske zastave u prostoriji i kadrovima tokom televizijskog prenosa.

Novi BH patriota u Teheranu je bio pristojan, pomirljiv, konstruktivan i umiljat, da bi ga čovjek mazao na ranu, i nije mu smetalo „arlaukanje“ hodža, kao kod Marića u emisiji „Latinštini“. Vuk dlaku mijenja, ali ćud i navike nikada, zaključuje u svom tekstu Vukanović.