Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: U teškim uslovima povećali smo plate radnicima, ima onih koji kažu da je moglo više

Kada je riječ o tome da su ovaj set zakona podržali i poslanici opozicije, Dodik je rekao da je očigledno da je u pitanju nezaobilazna tema od životnog značaja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da danas da je Republika Srpska u neočekivanim i teškim uslovima povećala plate radnicima.

Dodik je istakao da RS ima najveću zagarantovanu platu u regionu, te da ne oporezuje 700 KM plate, što bi trebalo da bude stimulativno za poslodavce, investitore i sve druge koji dolaze ovdje da rade.

Dodik je rekao da je novina usvojenog seta zakona o povećanju plata to što su se kroz neoporezivi dio plate stvorile mogućnosti da radnici u realnom sektoru, odnosno u privatnim preduzećima dobiju određeno povećanje.

Kada je riječ o tome da su ovaj set zakona podržali i poslanici opozicije, Dodik je rekao da je očigledno da je u pitanju nezaobilazna tema od životnog značaja.

“Ima onih koji uvijek kažu moglo je više. Volio bih da je ovo hiljadu odsto, ali nije, ne može. Ono što radimo je da u okviru realnih potencijala to obezbijedimo”, istakao je on.