Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sankcije

Dodik: Predložiću da se Bidenu zabrani da uđe u RS, tužićemo američku Vladu

dodik stevandic
FOTO: Screenshot

Nenad Stevandić je na istoj konferenciji izjavio da “ne postoji nijedna pukotina u Republici Srpskoj u odnosu koalicionih partnera”

Predsjednik RS Milorad Dodik prokomentarisao je na konferenciji za medije američke sankcije prema političarima i pravnim licima u RS zbog čega banke zatvaraju račune tim osobama.

– Ma pustite sankcije više. Što se nas tiče, tačka na sankcije. Mislim da naši mediji, patriotski nastrojeni, trebaju prestati da pišu o tome. Evo danas smo dogovorili da se nađu sredstva i nađe najeminentnija advokatska kuća u Americi i da se tuži Američka vlada u Americi. To ćemo raditi u narednom periodu – kazao je Dodik.

“Imaš li ti neke posljedice. Šta tebe briga?”

Ponovo je pitan o posljedicama sankcija, a on je to komentarisao na sljedeći način:

– Ti nemaš ništa s tim. Imaš li ti neke posljedice. Šta tebe briga? Hoćeš da komplikuješ situaciju. Amerika nije upravu, neopravdano su uveli sankcije i vrše pritisak na banke. Mi ih razumijemo. Nije važno nekoliko nas, građani nemaju razloga da se sekiraju. A vi trabunjajte, nije Amerika upravu. Ja ću predložiti da se Bidenu zabrani da uđe u RS. Sad se ti smiji tom. Biden neće nikad ni doći pa se možemo praviti važni. Ovo što oni čine čine. Ako misle da će tako popraviti odnos naš prema Americi – neće.

“Doći će neka banke iz inostranstva”

Ustvrdio je ponovo da SAD vodi hibridni rat protiv RS i Srba te dodao da će sada doći neke banke iz inostranstva koje vrše neka plaćanja.

Onda je rekao da SAD vode hibridni rat protiv RS i Srba otkad postoji RS. Dodik je to izjavio na konferenciji za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjoj Luci.

Dodik je govorio i dobacivanju izvještaja UN-a, ponovo je negirao genocid u Srebrenici.

Stevandić: Nema pukotina

Nenad Stevandić je na istoj konferenciji izjavio da “ne postoji nijedna pukotina u Republici Srpskoj u odnosu koalicionih partnera u odnosu na politiku koju provodimo u Vladi i NSRS”.