BiH

predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Zahvalan sam Erdoganu jer je ispunio obećanje

08/07/2019

Erdogan će sutra na Jahorini učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojim BiH završava jednogodišnje predsjedavanje ovim procesom

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je nakon sastanka sa Redžepom Tajipom Erdoganom da ga je informisao da osam mjeseci nakon izbora u BiH nije konstituisana vlast, te da je turski predsjednik zaključio da to nije dobro i da to šteti svima, a ne samo BiH.

Sastanku su prisustvovali i članovi Predsjedništva Šafik Džaferović i Željko Komšić, a Dodik je novinarima kazao da je zahvalan Erdoganu jer je ispunio obećanje koje mu je dao u Ankari, a to je da će doći u BiH.

“Razgovarali smo o više vidova saradnje, a utvrđeni su i rokovi za izgradnju auto put Beograd – Sarajevo”, dodao je Dodik i kazao da će o tome više detalja saopštiti u narednom periodu.

On je naglasio da će Predsjedništvo od Savjeta ministra BiH zatražiti da se riješi pitanje mosta na Savi, što je veoma bitna stvar kod izgradnje auto puta.

Erdogan će sutra na Jahorini učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojim BiH završava jednogodišnje predsjedavanje ovim procesom.

Dodik je kazao da neće na Kosovo kada se bude održavao nastavak spomenutog foruma.

“U okviru ovog foruma će biti 4 ili 5 predsjednika država. Zahvalan sam Erdoganu što je održao obećanje kada smo ga pozvali u Ankari da dođe i došao je ovdje danas”, kazao je Dodik naglasivši da je stigao i predsjednik Albanije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.