Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik bh. entiteta

Dodik žestoko izvrijeđao Mijatovića, nazvao ga “poturicom”, “prodanom dušom” i “budalom”

dodik mijatovic
Foto: Facebook/Arhiv

Mijatović je jučer komentarisao odlazak rukovodstva RS-a u Srbiju kako bi glasli na tamošnjim izborima. To je jako naljutilo Dodika

Milorad Dodik ponovo se okomio na federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska je ovaj put Mijatovića žestoko izvrijeđao i uputio mu niz teških uvreda.

“Političkom scenom BiH protutnjalo je mnogo budala, ali apsolutni pobjednik u toj kategoriji je Vojin Mijatović. Čovjek s krizom identiteta i prodana duša, koja svoj nemoral želi da nametne svima, ali na toliko tužan način da je već svima postao smiješan. Izjavom da mi iz Republike Srpske džaba glasamo u Srbiji i da ćemo uvijek biti Bosanci, Mijatović pokušava da nam ospori pravo da se osjećamo kao Srbi”, naveo je Dodik.

Dalje mu je poručio da se” može osjećati kako god hoće i da se svrsta u bilo koju kategoriju”.

Iznio je dalje niz neutemeljnih komentara.

“Tvrdnja o Bosancima je historijski istrošena fraza još od Kalaja, i koliko god težio da on bude Bosanac, samo je proizvod neuspjelog etnoinženjeringa. Tanka je linija između toga da se razluči šta Vojin zapravo želi da dokaže više, da je Bosanac ili da nije Srbin. I u tom svom dokazivanju, on je agresivan, ciničan i glasan i sve to samo da sakrije da su i Srbi i Bošnjaci shvatili da on identitetski nije ništa, nego samo još jedan izdajnik. Mijatović je klasični primjer poturice i prodanih Srba, kojih je kroz historiju bilo. Odmah po padu pod Turke, bilo je onih koji su promijenili vjeru. Kad su došli Austrougari, njima su služili. Kad su stigle ustaše, s njima su sarađivali. Kao što to radi Vojin. Sreća, bilo ih je malo i uvijek su bili izuzetak u našem narodu. Baš kao što je i Vojin”, naveo je Dodik.

Mijatović je, podsjetimo, jučer komentarisao odlazak rukovodstva RS-a u Srbiju kako bi glasli na tamošnjim izborima.

“Džaba glasate, džaba se dodvoravate opet ostajete Bosanci i uvek ćete biti, jer to je normalno i prirodno, pa koliko god se vi gnušali toga”, napisao je Mijatović.

🇧🇦DŽABA SVE AKO PRINCIP NEMAŚ🇧🇦Pola svog života sam proveo u Beogradu, osnovnu, srednju školu, fakuktet, imam i…

Posted by Vojin Mijatovic on Sunday, December 17, 2023