Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka putem twittera

Dodik žestoko kritikovao Turković: Svađa nas s prijateljima

dodik pixsell

Prema njegovim riječima, Turković svojim djelovanjem nanosi štetu svima i nastoji da posvađa sa prijateljskim zemljama, kao što je Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, nanosi štetu svima i nastoji da posvađa sa prijateljskim državama kao što je Izrael.

– Bisera Turković svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseći lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsjedništva BiH – naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Turković svojim djelovanjem nanosi štetu svima i nastoji da posvađa sa prijateljskim zemljama, kao što je Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda.

– Za nas je važno da imamo dobre odnose i saradnju s Izraelom i želim da zahvalim državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH – dodao je.

Turković je danas, podsjetimo, uputila demarš Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i ambasadi ove države u Tirani, koja je nadležna i za konzularne poslove i u BiH.

“Bilo kakva podrška izbornoj reformi koja bi diskriminirala građane Bosne i Hercegovine zbog njihove etničke ili vjerske pripadnosti nedvosmisleno je odbačena od većine parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini”, navedeno je, između ostalog, u demaršu.