Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čuo vijest o gašenju

Dodik zna sastav Bosne napamet: Hoću da pomognem u spašavanju

Dodik-pratnja-snsd

Dodik je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog trenutne situacije u klubu i rekao da želi da učestvuje u spašavanju Bosne i da to bude “tim koji će igrati ABA ligu”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da hoće da učestvuje u spašavanju Košarkaškog kluba “Bosna”, koji je pred gašenjem.

On je rekao da je čuo za vijest o gašenju i prisjetio se imena nekadašnjih igrača tog kluba.

“Ja i sada mogu da nabrojim: Delibašić, Krvavac, Radovanović, Varajić, Benaček, Izić… Ekipa koja je igrala. To je priča, urbana legenda Sarajeva i košarke”, kazao je Dodik u intervjuu za Dnevni Avaz.

Dodik je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog trenutne situacije u klubu i rekao da želi da učestvuje u spašavanju Bosne i da to bude “tim koji će igrati ABA ligu”, prenosi BN TV.

“Dođe neki tamo provincijski tim i pobjeđuje Bosnu. Hoću da učestvujem u rehabilitaciji Bosne, da bude tim koji će igrati ABA ligu. To je nešto što ima smisla. Pitaju me hoću li doći na obilježavanje. Ako ima plan, doći ću. Ako je to ono: „Joj jest bilo lijepo“ i sutra niko ništa ne priča o tome, a Bosna i dalje propada, neću”, kazao je Dodik.