dan državnosti bih

Dodika naljutio Ćamil Duraković, poslao mu je poruku putem Twittera

dodik
Banja Luka: Milorad Dodik održao izvanrednu konferenciju za medije
07.04.2022., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Srpski clan Predsjednistva BiH Milorad Dodik odrzao je izvanrednu konferenciju za medije u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Duraković je sinoć na akademiji posvećenoj 25. novembru, Danu državnosti BiH, rekao da je u Banjoj Luci kao potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da potpredsjednik ovog entiteta Ćamil Duraković na jučerašnjem obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci “nije predstavljao Republiku Srpsku jer za to nije imao saglasnost predsjednika Republike”.

Dodik je na Twitteru napisao da je “Republika Srpska slobodna država za sve građane i za sve ljude dobre volje”.

“Ali Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku. To može samo ako mu predsjednik Republike da saglasnost. Pošto te saglasnosti nije bilo, Duraković je na toj priredbi mogao da bude samo u svoje ime”, naveo je Dodik.

Duraković je sinoć na akademiji posvećenoj 25. novembru, Danu državnosti BiH, rekao da je u Banjoj Luci kao potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska.