Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodika u Guči zabavljali trubači: Srbija i RS su jedno

dodik guča

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik otvorio je 56. Dragačevski sabor tubača, podizanjem saborske zastave ispred Spomenika trubaču u centru Guče, i izjavio da su Republika Srpska i Srbija samo formalno razdvojene, prenosi N1.

“Ali mi, u našim srcima i našim dušama, živimo jedan život, jedan jezik imamo, jednu vjeru i jednu trubu slavimo. Ljubav koju iskazujemo jedni prema drugima ne može da prestane u raznim prilikama i neprilikama, vremenima i nevremenima koja su zadesila srpski narod. Gdje god da se nalazio, srpski narod je ostao integrisan po svojoj vjeri, po svemu onome što je naš nacionalni interes”, rekao je Dodik koji je ovogodišnji domaćin Sabora.

https://youtu.be/lkSCHV4xQCE

On je ocijenio da su Srbi narod mira, stabilnosti, prosperiteta, narod koji ne mrzi i da njegov razvoj treba da bude usmjeren ka tome da se održi regionalna i svaka druga stabilnost.

“Srpski narod je onaj koji je donosio slobodu svim drugim narodima na ovim prostorima bivše Jugoslavije, podario im je te slobode, podario im je sve što je mogao u nadi da će se i oni jednako odnositi prema tome. Drugi su to pogrešno razumjeli. Sada nam preostaje da mnogo radimo na našem jačanju, na našem nacionalnom jedinstvu i nema niko pravo ni ovdje, niti bilo gdje, ni blizu ni daleko, da ne voli Srbiju, da ne voli Republiku Srpsku, da ne voli cijeli srpski narod”, rekao je Dodik.

https://youtu.be/JNMK6rGgv70

On je rekao da u njegovom govoru nema mržnje, nijedne poruke “koja bi dovela bilo koga u poziciju da se neugodno oseća”.

“Mi želimo da sa svim gradimo dobre odnose. Srbija to pokazuje. Srbija koja želi i treba da bude lider u reigionu. Ona je po svemu regionalni lider. Srbiji je bila uskraćena ta pozicija posljednjih decenija raznim velikim igrama velikih svjetskih moćnika koji nisu dozvolili da se potpuno iskaže potencijal srpskog naroda”, dodao je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska “zagledana u Srbiju, voli Srbiju, voli sve što je vrednost srpskog naroda”.

https://youtu.be/EwVQcnIxYdg

“Poručujem vam da je Republika Srpska stabilna, da se razvija u punom kapacitetu, zajedno sa Srbijom radimo mnoge projekte i odnosi Republike Srpske i Srbije su u najboljem stanju od kada se ti odnosi grade”, ispričao je Dodik.