BiH

saopštenje

Dodikov kabinet: Džaferović bez saglasnosti otputovao u Francusku

30/09/2019

Džaferović je na put otišao jučer i "čak se u Beču susreo sa predsjedavajućim Predsjedništva Željkom Komšićem", dodaje se u saopštenju

Član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Jacquesu Chifracu bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta drugog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U saopštenju se navodi da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju i sahranu Chiracu došla u Predsjedništvo BiH i u Dodikov kabinet nakon čega su druga dva kabineta bez usaglašavanja organizovala putovanje člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića.

Džaferović je na put otišao jučer i “čak se u Beču susreo sa predsjedavajućim Predsjedništva Željkom Komšićem”, dodaje se u saopštenju.

Reagujući na netačne i tendeciozne navode u pojedinim medijima, u saopštenju je navedeno da je sve učinjeno sa očekivanjem da Dodikov kabinet člana samo pokrije već donesenu odluku.

“To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsjednika jedne strane države prave senzaciju”, navedeno je u saopštenju iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.