BiH

Dogovoru o podjeli imovine između Doboja i Stanara prisustvovao i Dodik

29/02/2020

Narodna skupština RS je 9. septermbra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, koja je do tada bila u sastavu Doboja

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i načelnik opštine Stanari Dušan Panić postigli su danas sporazum o podjeli imovine između Doboja i Stanara.

Sporazum predviđa da će imovina grada Doboja, koja se nalazi na područuju Stanara, sporazumno preći u vlasništvo ove opštine.

Doboj će isto tako nastaviti da izmiruje finansijske obaveze koje, prema izjavi vještaka, iznose 2,9 miliona KM.

Ovaj sporazum će biti ratifikovan u parlamentima Doboja i Stanara.

Sastanku predstavnika dvije lokalne zajednice, koji je održan danas u Doboju, prisustvovao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je pohvalio ovaj dogovor, te istakao kako grad Doboj ovim sporazumom ništa ne gubi, te najavio finanisijsku podršku Vlade RS u infrastrukturnim projektima.

Dodik je rekao da je do sporazuma došlo i zbog toga što je SNSD na čelu ove dvije lokalne zajednice, te da i druge treba da pokažu takvo jedinstvo.

On je dodao da je Doboj veliko gradilište i da je trenutno operativno oko 680 miliona KM zahvaljujući dobrom radu Gradske uprave i Vlade RS.

Dodik je posebno pohvalio gradsku vlast u Doboju koja jedino provodi mjere pronatalitetne politke sufinansiranjem stanova za mlade bračne parove, te istakao da ga to čini liderom među ostalim lokalnim zajednicama.

Jerinić je rekao da će ovaj sporazum biti potpisan 11. marta na sjednici Skupštine grada, te ocijenio kako i Doboj i Stanari zbog blizine teritorija moraju da pokažu jedinstvo kada je riječ o upravljanju imovinom.

Panić je rekao da je zadovoljan postignutim dogovorom i da se nada da će uskoro biti realizovan.

Narodna skupština RS je 9. septermbra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, koja je do tada bila u sastavu Doboja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.