Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Dok je na Bjelašnici debeli minus, u Neumu kao da je proljeće

neum

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -12; Ivan-sedlo 3; Livno i Sarajevo 5; Bijeljina, Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 6; Sanski Most 7; Doboj i Zenica 8; Bihać i Banja Luka 9; Mostar i Trebinje 10 i Neum 12 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas preovladava pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne prolazno više oblačnosti je bilo na dijelu centralne, zapadne i sjeverne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -12; Ivan-sedlo 3; Livno i Sarajevo 5; Bijeljina, Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 6; Sanski Most 7; Doboj i Zenica 8; Bihać i Banja Luka 9; Mostar i Trebinje 10 i Neum 12 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Jutarnja temperatura zraka oko -7, a najviša dnevna oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.