Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

paralelni svjetovi

Dok su oči cijelog svijeta uprte u rusku agresiju na Ukrajinu, Izetbegović u dijaspori skuplja glasove

izetbegovic

Dok traje jedan od najvećih sukoba u modernoj historiji Evrope, predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović ima neke druge planove…

Sukob u Ukrajini ulazi u treći dan, a oči cijelog svijeta uprte su u agresiju koju Putinova Rusija provodi nad suverenom državom Ukrajinom.

Za to vrijeme, predsjednik SDA Bakir Izetbegović u dijaspori skuplja glasove za predstojeće izbore koji će biti održani u oktobru ove godine.

Snaga BiH su, poručio je, njen legalitet i njene institucije, međunarodni prijatelji, a naročito bosanskohercegovačke patriote, u BiH i njenoj dijaspori.

“Vi ste jedina dodatna snaga na koju se možemo osloniti. Možete donijeti historijsku prevagu na izborima u oktobru 2022. Pokažite snagu i bosanski inat. Odbranimo našu domovinu, a zatim je zajedno i unaprijedimo. Prve nedjelje u oktobru se igra velika utakmica. Učestvujte u njoj, dajte ključni gol. Recite svima svojima. Svaki glas je važan. Jedan dan, jedan napor za domovinu! Za pobjedu, ako Bog da”, zaključio je Izetbegović.

Izetbegović se, nakon govora, slikao sa posjetiteljima tribine.