Đokić: Nije mi DNS dao mandat, neću im ga vratiti

BiH

petar-djokic222

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić izjavio je da mandat u Vladi RS-a nije dobio od DNS-a i da ga prema tome neće njima ni vraćati.

Đokić je ovo rekao nakon što je predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao da očekuje da ministar industrije, energetike i rudarstva podnese ostavku, kritikujući njegove stavove nakon što u parlamentu RS-a nedavno nije bilo saglasnosti o prodaji većinskog paketa akcija Rudnika željezne rude (RŽR) “Ljubija“ Prijedor.

-Vlada je dio koalicionog dogovora i sporazuma i samo predsjednica Vlade može da upravlja mandatima svih ministara, a ta pitanja očekujem da riješimo na sastanku koji bi uskoro trebalo da zakaže neko od koalicionih partnera – naveo je Đokić.

Dodao je da su sve njegove aktivnosti bile aktivnosti kao člana Vlade i da je odluka koja je bila na razmatranju u Narodnoj skupštini RS-a o prodaji “Ljubije“ bila odluka Vlade, a ne njegova lična.

-Ne osjećam ni najmanju odgovornost za takvu odluku. Naprotiv, smatram da je to bila dobro pripremljena odluka, ali ona nije dobila podršku – zaključio je Đokić.