Oglasio se na Facebooku

Doktor Baljić s KCUS-a o širenju korona virusa: Molim vas da se što hitnije javite!

MG_2787

Prva osoba zaražena novim korona virusom u BiH je Banjalučanin koji radi u Italiji. On je zbrinut u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, dok je testiranjem utvrđeno da je zaraženo i njegovo dijete

Nakon što je u četvrtak potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom u BiH, šef Klinike za infektivne bolesti KCUS-a Rusmir Baljić putem društvenih mreža je uputio preporuku građanima kako da se ponašaju u novonastaloj situaciji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vođen prijedlogom koji sam upravo pročitao, a isto tako i situacijom u Banja Luci, gdje se ispostavilo da se pacijent koji je obolio od korona virusa nije pridržavao uputa o obaveznom javljanju epidemiološkoj službi, nego je pri tome zarazio i dijete koje je dva dana išlo bolesno u školu uputio bih molbu: Ukoliko se neko vratio iz područja gdje je visok stepen infekcije korona virusom, a nije pod nadzorom epidemiologa, molim vas da se što hitnije javite! Time štitite sebe, a i sve oko vas”, napisao je dr. Baljić.

Prva osoba zaražena novim korona virusom u BiH je Banjalučanin koji radi u Italiji. On je zbrinut u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, dok je testiranjem utvrđeno da je zaraženo i njegovo dijete.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić na konferenciji u Instititu za javno zdravstvo RS u Banjaluci jučer je kazao da se radi o osobi u srednjovječnoj dobi koja se krajem prošlog mjeseca vratila iz Italije i javila shodno preporukama.