Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trpi uvrede, ali ne odustaje

Doktor Dragan Stevanović: Zdravstveni sistem od temelja do vrha loše je postavljen

dragan stevanovic

Ako vam sada, u jeku epidemije, konačno nije jasno da je zdravstveni sistem loše postavljen, nikada vam to i neće biti jasno, napisao je Stevanović

Doktor Dragan Stevanović te delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH danas je na društvenim mrežama objavio status u kojem govorio o zdravstvenom stanju u Kantonu Sarajevu.

Podsjećanja radi doktor Stevanović se dobrovoljno prijavio na početku pandemija da pomogne u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, ali mu je angažman vrlo brzo otkazan.

– Pet godina upozoravam da zdravstveni sistem u KS treba temeljito reorganizovati. Neki su to podržavali, neki aplaudirali postojećem stanju. Dao sam u više navrata i konkretne prijedloge zbog kojih sam najčešće trpio uvrede, pa i indirektne posljedice od onih koji problem ne razumiju ili im odgovara postojeće stanje. Političke snage da istinski riješi problem, sem kozmetičkih ispravki, još uvijek nema. Ako vam sada, u jeku epidemije, konačno nije jasno da je zdravstveni sistem od temelja do vrha u KS loše postavljen, nikada vam to i neće biti jasno- istakao je Stevanović.

U BiH skoro da više nema PCR testova, vlasti ih ne planiraju nabavljati (VIDEO)