Dolazi novi toplotni val, temperature i do 40 stepeni!

vremenska

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18 °C, na jugu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C, na jugu Hercegovine od 32 do 36 °C.

U srijedu se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme, poslije podne uz umjeren razvoj naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 19 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 35 °C, na jugu Hercegovine do 38 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne se očekuje jači razvoj naoblake koji će usloviti pljuskove i grmljavinu u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 °C, na jugu od 19 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 36 °C, na jugu Hercegovine do 39 °C.

U petak u BiH malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačne istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 °C, na jugu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 do 38 °C, javlja Federalni hidrometeorološški zavod.

Prema prognozi weather.ba i za vikend nas očekuje veoma toplo vrijeme, a prognoziraju se i temperature od 40 stepeni, kao što se može vidjeti i na slici.

Slično vrijeme očekuje se i u nedjelju.