Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom naroda FBiH danas o plaćama i trasi Koridora 5C

BiH

dom naroda fbih (4)

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas će nastaviti zajedanje na kojem se trebaju izjasniti o predloženim izmjenama zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH, o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH te o utvrđivanju naseljenih mjesta i Prijedlogu zakona o osiguranju.

Očitovat će se i o amandmanima Federalne vlade na Prijedlog prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH “Autocesta koridor 5-C”.

Budući da navedeni plan nije usvojen u Domu naroda, predloženo je da se kao prva tačka na dnevni red nove sjednice uvrsti Prijedlog odluke o donošenju Prostornog plana područja obilježja od značaja za Federaciju BiH „Autocesta na koridoru 5-C“ 2008 – 2028 godine.

Osim tog akta, na novoj sjednici razmatrat će se predloženi zakoni o bankama, Agenciji za bankarstvo FBiH, hraniteljstvu, Dokument okvirnog budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2017- 2019 godinu, kao i Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka od novembra 2015. do juna 2016. godine.