Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom naroda FBiH: Žuljević tvrdi da je prekršen Poslovnik, Tufekčić negirao

BiH

dom naroda pfbih2

Kraća polemika o tome da li je trebalo započeti novu sjednicu prije nego što bude okončana ranije započeta a nezavršena sjednica, uslijedila je odmah po današnjem otvaranju novog, 15. zasjedanja Doma naroda Federalnog parlamenta.

Delegat iz Kluba ostalih naroda Aner Žuljević, kao i predsjedavajući Kluba srpskih delegata Slaviša Šućur, tvrdili su da je otvaranjem nove, prije završetka “stare” sjednice, prekršen Poslovnik.

To je negirao Jasenko Tufekčić iz delegatskog kluba Bošnjaka, ujedno potpredsjedavajući Doma naroda, a s čim se složila i predsjedavajuća Lidija Bradara iz Kluba Hrvata te prekinuvši polemike, nastavila voditi novootvoreno 15. zasjedanje.

S obzirom na to da predloženi dnevni red nije isuviše zahtjevan, po okončanju će biti nastavljena “stara” sjednica, kazala je.

U predloženom dnevnom redu nove su među ostalim temama izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, kao i prihvatanje zaduženja Federacije po Proširenom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom, dok je zakon o konverziji kredita vezanih za švicarski franak jedna od preostalih tačaka prethodne, 14. sjednice Doma naroda, koja je nedovršena još od juna.

Konačni dnevni red nove sjednice do sada nije utvrđen. Nakon isteka uobičajenog termina za delegatska pitanja, Klub delegata Bošnjaka je zatražio pauzu koja je u toku.

Razlog zbog kojeg su tražili pauzu, Bošnjaci će obrazložiti po njenom isteku, što nalaže ustaljena praksa.