Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vanredna sjednica

Dom naroda Parlamenta FBiH raspravlja o spornom uvozu respiratora

dom naroda pfbih (1)

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Narodne Republike Kine, plaćenih 10,5 miliona KM

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za danas u 12.00 sati.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Narodne Republike Kine, plaćenih 10,5 miliona KM.

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije je također jedna od predloženih tačaka. Ovaj akt upućen je u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku.

Delegati bi na ovoj sjednici trebali da se upoznaju i s informacijom o mjerama Vlade Federacije BiH, s pregledom dostavljenih informacija o nabavkama po Zaključku V broj: 58312020 od 30.4.2020. godine, kao i s informacijom o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH.

Uz tu informaciju, predložen je također izvještaj o postupku svih nabavki, posebno medicinske opreme, od 16.3.2020. godine, kao i dopuna izvještaja o provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite.

Kako je najavljeno, javnost će sjednicu moći pratiti putem streama na YouTube kanalu Doma naroda.