BiH

pao prijedlog Miletića

Dom naroda PSBiH nije želio odobriti pomoć područjima pogođenim poplavama

15/06/2022
Foto: Fokus.ba/Društvene mreže

Predsjedavajući Dragan Čović je nakon ove jedine polemike o Miletićevom prijedlogu pozvao delegate na glasanje u kojem na koncu nije bilo dovoljno podrške

Zahtjev delegata Zlatka Miletića da u današnjem dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, zbog posljedica poplava bude i pomoć općinama Kakanj, Žepče, Tešanj, a poseno općini Čelić, nije dobio potrebnu većinu glasova.

Prije glasanja, reagirao je član Doma, ujedno zamjenik predsjedavajućeg Nikola Špirić, rekavši da neće glasati za Miletićev prijedlog jer smatra da nije u redu pomagati iz državnog budžeta samo općinama iz Federacije BiH, a ne i iz Republike Srpske. Na to je Miletić odgovorio da nema ništa protiv pomoći svima kojima to treba i da je Špirić mogao, da je htjeo, predložiti i sam ono o čemu govori.

Predsjedavajući Dragan Čović je nakon ove jedine polemike o Miletićevom prijedlogu pozvao delegate na glasanje u kojem na koncu nije bilo dovoljno podrške.

Sjednica je nastavljena, u toku je rasprava o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koje su predložili delegati hrvatskog naroda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.