Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vrijedan jubilej

Dom zdravlja “Dr. Isak Samokovlija” Goražde obilježio 65. godina

dom zdravlja gorazde (1)

Kao problem kojeg nije pošteđena ni ta ustanova istaknut je odlazak ljekara te je i ovom prilikom naglašena potreba hitne reakcije nadležnih u smislu obezbjeđenja boljeg njihovog boljeg statusa

Javna ustanova Dom zdravlja “Dr.Isak Samokovlija“ Goražde danas je obilježio 65. godina.

U prisustvu sadašnjih i bivših uposlenika te brojnih zvanica tokom svečanosti upriličene tim povodom priređena je prezentacija “Dom zdravlja – jučer, danas, sutra“.

Direktor Doma zdravlja dr. Edin Čengić naglasio je da je riječ o značajnom jubileju koji potvrđuje kontinuitet postojanja te ustanove koja se uspješno nosi s izazovima pružanja primarne zdravstvene zaštite u Goraždu.

– Punih 65 godina ljekari i medicinsko osoblje ove ustanove kontinuirano brinu o zdravstvenoj zaštiti građana Goražda. Svoj rad Dom zdravlja nije prekidao ni u najtežim danima za ovaj grad. Iz nje je tokom agresije nastala i Ratna bolnica, a nakon toga i Kantonalna bolnica Goražde – kazao je Čengić.

Dodao je da ta ustanova i danas pruža sve usluge u oblasti primarne zdravstvene zaštite.

– Imamo Službu porodične medicine s ambulantama gradskim i terenskim, specijalističke službe ginekologije, fizijatrije i Centra za mentalno zdravlje, dječiju i pulmulošku službu te druge neophodne propratne službe, tako da pokrivamo ono što nalaže primarna zdravstvena zaštita izuzeb hitne pomoći koja je još uvijek u sasatavu Kantonalne bolnice – naveo je Čengić.

Kao problem kojeg nije pošteđena ni ta ustanova istaknut je odlazak ljekara te je i ovom prilikom naglašena potreba hitne reakcije nadležnih u smislu obezbjeđenja boljeg njihovog boljeg statusa.

Čestitke uposlenicima Doma zdravlja “Dr. Isak Samokovlija“ povodom velikog jubijela uputili su gradonačlnik Goražda Muhamed Ramović, pomoćnica ministra FBiH Vildana Doder te direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju zdravstva FBiH Ahmed Novo.