BiH

riješeni svi zahtjevi

Doneseno 17 rješenja o eksproprijaciji nekretnina na trasi Prve transverzale

04/03/2020

U toku je priprema dokumentacije za donošenje građevinske dozvole na dionici 115-119 Prve transverzale

Aktuelna pitanja u vezi s realizacijom projekta izgradnje prve transverzale i izmiještanja dijela Alipašine ulice, te izgradnje kružnog toka na Šipu razmatrana su na sastanku održanom u Općini Centar Sarajevo.

Konstatovano je da je Općina riješila sve dosadašnje zahtjeve za rušenje objekata na trasi Prve transverzale, te da Općini nisu podneseni novi zahtjevi za rušenje.

Pored toga, istaknuto je da je Općina donijela rješenje o eksproprijaciji 17 nekretnina (objekata i zemljišta), na potezu Kranjčevićeva do Penny plusa, a u toku je aktivnost na stručnoj procjeni vrijednosti nekretnina koje su predmet eksproprijacije i uklanjanja, saopćeno je iz Općine Centar.

U toku je priprema dokumentacije za donošenje građevinske dozvole na dionici 115-119 Prve transverzale.

Općina je donijela novo rješenje o parcelaciji za kompleks Penny plus u Velešićima, a očekuje se da će u ovom predmetu konačno rješenje donijeti Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne odnose po žalbi firme Penny plus na rješenje Općine Centar.

U saradnji sa KJKP Vodovod i kanalizacija pripremaju se elementi za izradu projekta za zacjevljenje potoka Sušica u okviru rješavanja krupnih problema komunalne infrastrukture na ovoj trasi, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.