Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko distrikt

Donijeli odluku da se iznos toplog obroka poveća sa 7 na 10 maraka

l_2bbe2ee3671f0fd6cf38824c52d2514c

U prvom čitanju usvojene su i izmjene zakona koje se odnose na plaće zaposlenih u institucijama i tijelima uprave Brčko distrikta kojima se povećava iznos toplog obroka s 5 na 8 maraka i te izmjene bit će na snazi nakon što budu usvojene u drugom čitanju

Skupština Brčko distrikta je na redovitom zasjedanju, u prvom čitanju, usvojila izmjene Zakona o porezu na dohodak kojim se iznos neoporezivog dijela toplog obroka sa 7 povećava na 10 maraka.

U prvom čitanju usvojene su i izmjene zakona koje se odnose na plaće zaposlenih u institucijama i tijelima uprave Brčko distrikta kojima se povećava iznos toplog obroka s 5 na 8 maraka i te izmjene bit će na snazi nakon što budu usvojene u drugom čitanju, saopćeno je iz Skupštine Brčkog.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da na temelju izmjena Zakona o porezu na dohodak svi poslodavci mogu povećati iznos toplog obroka zaposlenima do 10 maraka čime se stvaraju pretpostavke da poslodavci svojim odlukama povećaju primanja radnicima i odgovore na krizu u standardu građana.

Skupština je usvojila odluke o dodjeli zemljišta preko specijalne pogodbe Medžlisu Islamske zajednice i Srpskoj pravoslavnoj crkvi za potrebe mezarja i groblja, po kojima su im zemljišta dodijeljena po cijeni od jedne konvertibilne marke za četvorni metar.

– Kroz skupštinsku raspravu obvezali smo se da će predstavnici Vlade, Skupštine, skupštinskih povjerenstava, Ureda za upravljanje javnom imovinom, Direkcije za financije i Porezne uprave obaviti razgovor s predstavnicima Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve o realizaciji ove odluke i o eventualnom smanjenju cijena grobnih mjesta za građane. Očevidno je da je ta cijena prevelika i da mnogi nisu u stanju platiti grobno mjesto – dodao je Milić.

Nastavak sjednice zakazan je za srijedu, 7. decembra, navodi se u priopćenju.