Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NATO Štab Sarajevo

Donirani muzički instrumenti za osam muzičkih škola širom BiH

Band_Together_3 (1)

Projekat je uključivao niz radionica koje je orkestar OS BiH organizovao za djecu i mlade svih uzrasta širom Bosne i Hercegovine

NATO Štab Sarajevo udružio se ove godine s nevladinom organizacijom Spirit of America i Oružanim snagama BiH (OS BiH) kako bi obezbijedili isporuku muzičkih instrumenata u osam muzičkih škola širom Bosne i Hercegovine – u Mostaru, Stocu, Čapljini, Prijedoru, Prnjavoru, Bijeljini, Bihaću i Sarajevu.

Projekat je uključivao niz radionica koje je orkestar OS BiH organizovao za djecu i mlade svih uzrasta širom Bosne i Hercegovine.

Komandantica NATO Štaba Sarajevo brig.gen. Pamela McGaha i glavni narednik Francis Swirko prisustvovali su danas radionici nazvanoj ‘Neki novi klinci’ u Brezi na kojoj su donirani muzički instrumenti. Donacija je uključivala niz muzičkih instrumenata i muzičke opreme koji će omogućiti lokalnoj zajednici da poboljša svoj standard muzičkog obrazovanja. Svi instrumenti su kupljeni lokalno, sa sredstvima koje je obezbijedila nevladina organizacija Spirit of America.

– Taj projekat je NATO u najboljem smislu. To pokazuje vrijednost koju NATO kada je na terenu može donijeti direktno u zajednice. I, kao lider, takođe pokazuje nevjerovatne stvari koje se mogu desiti kada ojačate svoje ljude. Taj projekat ne bi postojao da nije bilo neumornog rada našeg glavnog narednika Franka Swirka koji je stalno na putu i sastaje se sa OS BiH i lokalnim zajednicama širom BiH. On je preuzeo inicijativu da se okupe resursi iz cijelog NATO saveza, uključujući formiranje novog partnerstva sa Spirit of America, koji imaju impresivan broj ovakvih projekata u cilju podrške zajednicama širom svijeta – rekla je brig.gen. McGaha dodajući da je sretna što će djeca širom BiH imati koristi od partnerstva NATO-a, Spirit of America, orkestra OS BiH i lokalnih muzičkih škola.

Učenici i profesori iz muzičke škole ‘Konstantin Babić’ Prnjavor su također učesnici u ovom programu i prisustvovali su današnjem događaju.

Taj projekat poboljšava veze između škola pružajući svojim učenicima priliku da upoznaju, rade zajedno i dijele svoju ljubav prema muzici, kao i poboljšavaju svoje muzičko obrazovanje.