BiH

Đonlagić o hapšenju Radončića: Izvršen direktan udar na SBB

28/01/2016

Ranije je koalicija sa SDA bila neupitna, ali, nakon hapšenja Fahrudina Radončića, sve opcije ostaju otvorene, rekao je Mirsad Đonlagić, potpredsjednik SBB-a tokom gostovanja na televiziji N1.

Sastanak užih rukovodstava Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost na kojem se razgovaralo o izazovima za koaliciju nakon hapšenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića održan je jučer u Sarajevu. Đonlagić je u Novom danu ponovio, ono što je rekao i nakon sastanka, da je “Radončić nevin i da je postupak protiv njega stvar političke montaže”.

Naglasio je da je SBB ušao u koaliciju sa SDA da “popravi opštu situaciju na nivou Federaciji BiH, ali i u cijeloj BiH”.

“Ranije je koalicija sa SDA bila neupitna i za nas pitanje BiH je iznad svih pitanja. Državni interesi su iznad ličnih. Ali sad moram priznati da se otišlo predaleko. Sad je sve moguće i sve opcije su igri”, rekao je Đonlagić.

SBB participaciju u vlasti nije gledala kroz niske interese za profitiranjem, ističe Đonlagić, i dodaje da su željeli građanima BiH omogućiti izlaz iz tunela.

“Mi smo omogućili da se otkoče mnogi procesi u BiH, posebno u FBiH. Htjeli smo da doprinesemo boljem životu i da naša BiH prestane biti tamna mrlja na političkoj sceni Evrope. Svima nama u SBB najteže pada to što je nepromišljenim partikularnim interesima pojedinaca dovedeni u pitanje interesi koji, ponovo napominjem, moraju biti iznad svih drugih”, ističe on.

SBB stoji pri stavu da je Radončić nevin i da je hapšenje izvršeno na nepotreban, spektakularan način. Također, smatraju da je izvršen direktan atak na ovu stranku.

“Znate, ako uhapse tri čovjeka iz SBB to znači da je izvršen atak na SBB i njegovog predsjednika. Apsolutno sam za nezavisno pravosuđe, kao što sam i za nezavisno novinarstvo, ali nezavisnost sa sobom nosi i najveći stepen odgovornosti”, rekao je Đonlagić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.